Do restauracji, hoteli, pensjonatów, ośrodków wczasowych, gospodarstw agroturystycznych, małych i dużych zakładów gastronomicznych.

Zapraszamy do udziału w konkursie „Na najlepszą potrawę rybną z Warmii i Mazur”

Zwracamy się do Państwa z propozycją zgłoszenia Waszego zakładu gastronomicznego do udziału w konkursie kulinarnym, który odbędzie się 06.06.2009 r. podczas I Warmińsko – Mazurskiego Święta Ryby w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.

Organizatorami konkursu jest Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko Mazurskiego i Hotel Anders. Patronat medialny nad imprezą przyjęły Polskie Radio Olsztyn, TVP Olsztyn i Gazeta Olsztyńska.

W konkursie bierze udział 16 ekip składających się z kucharzy zatrudnionych w restauracjach i w zakładach gastronomicznych na terenie Warmii i Mazur. Udział w konkursie jest bezpłatny na podstawie wcześniejszego zgłoszenia pisemnego. Ekipy powinny zgłosić się do dnia 30 maja 2009 r. Ilość osób w ekipie i wiek dowolny.

Konkurs odbędzie się 6 czerwca w godzinach 11.00 – 14.00. Organizator wyposaży zadaszone stanowisko w grill gazowy z palnikiem i dwa stoły robocze Dodatkowo organizator przygotuje „strefę gotowania” wyposażoną w 6 zestawów – trzonów kuchennych gazowych, z których mogą skorzystać wszystkie ekipy.

Zakład delegujący uczestników pokrywa koszty dojazdu i koszty produktów potrzebnych do wykonania dań konkursowych. Uczestnicy we własnym zakresie zapewniają sobie drobny sprzęt oraz naczynia i zastawę do serwowania dań konkursowych.

Organizator zapewnia każdej ekipie zwrot kwoty 500 zł z tytułu poniesionych kosztów produktów oraz 5 kg filetów z sieji, 5 kg filetów z sandacza, 2 kg węgorza patroszonego i 5 kg sielawy patroszonej.

Każda z ekip będzie miała do wykonania 8 porcji dania głównego rybnego i 8 porcji zupy regionalnej rybnej do oceny przez jury oraz 50 porcji dania degustacyjnego dla publiczności.

Dla zwycięzców przewidziano atrakcyjne nagrody:

Danie główne rybne

    *   I miejsce – puchar, medale i sprzęt gastronomiczny o wartości 4 000 zł
    *   II miejsce – puchar, medale i sprzęt gastronomiczny o wartości 2 500 zł
    *   III miejsce – puchar, medale i sprzęt gastronomiczny o wartości 1 500 zł

Zupa rybna

    * I miejsce – puchar, medale i sprzęt gastronomiczny o wartości 4 000 zł
    * II miejsce – puchar, medale i sprzęt gastronomiczny o wartości 2 500 zł
    * III miejsce – puchar, medale i sprzęt gastronomiczny o wartości 1 500 zł

Nagroda publiczności

- Puchar i medale

Zgłoszenia należy kierować do 30 maja 2009 r. do Hotelu Anders w Starych Jabłonkach

na jeden z podanych kontaktów:

szef@hotelanders.pl
fax – 089 642 70 00

14-133 Stare Jabłonki ul. Spacerowa 2

formularz dostępny na stronie
www.hotelanders.pl

Dodatkowe pytania proszę kierować do Szefa Kuchni Hotelu Anders
Dariusz Struciński (tel. kom. 600 065 277) - Hotel Anders

Serdecznie zapraszamy i życzymy sukcesu!

Do pobrania:

Regulamin konkursu (Format pliku doc)

 

źródło: Warmińsko - Mazurska Regionalna Organizacja Turystyczna