Samorząd Województwa Warmińsko–Mazurskiego, Warmińsko–Mazurska Izba Rolnicza oraz Centrum Informacji Europe Direct Warmia I Mazury zapraszają do udziału w VII edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. Celem konkursu jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów województwa warmińsko–mazurskiego, opublikowanie ich w broszurze „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” oraz promocja jedynych w swoim rodzaju potraw i produktów specyficznych dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.

Konkurs skierowany jest do mieszkańców województwa warmińsko – mazurskiego, tj. osób fizycznych, przedsiębiorców, szkół, organizacji w tym kół gospodyń wiejskich.

Produkty regionalne oceniane będą w trzech kategoriach:
Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego
Produkty regionalne pochodzenia roślinnego i produkty z grzybami
Regionalne napoje alkoholowe

Zgłoszenia należy nadsyłać do dnia 18 października 2012 r. na adres

Uczestnicy indywidualni (w tym organizacje i koła gospodyń wiejskich)
Warmińsko – Mazurska Izba Rolnicza, Europe Direct Warmia i Mazury
ul. Lubelska 43A
10–410 Olsztyn
tel./fax 89 535 48 43
e-mail: europe_direct@olsztyn.wmirol.org.pl

Przedsiębiorstwa i szkoły
Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko – Mazurskiego
Departament Polityki Jakości
ul. E.Plater 1
10–562 Olsztyn
tel. 89 521 98 59,  fax. 89 521 98 50
e-mail: bjz@warmia.mazury.pl

Regulamin konkursu oraz karta zgłoszenia dostępne są na stronach organizatorów:

www.wmirol.org.pl, www.europe-direct.olsztyn.pl, www.warmia.mazury.pl, zakładka jakość i znaki regionalne, podkategoria: Smaki WMiP na stołach Europy.