Kalendarz imprez kulinarnych to już stały element wydarzeń organizowanych na Warmii i Mazurach, które u podstaw mają promocję żywności wysokiej jakości.

Szczegółowy kalendarz imprez 2014 roku:

1. Regionalny Festiwal Kultury Łowieckiej – Węgorzewo, 5 lipca

2. Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego – Nidzica, 6 lipca

3. Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Wieprzowego, Wołowego, Jagnięcego, Koziego – Mrągowo, 12 lipca

4. Regionalne Święto Ryby – Iława, 13 lipca

5. Regionalny Festiwal Pogranicza Kartaczewo 2014 – Gołdap, 3 sierpnia

6. Regionalne Święto Ziół – Olsztynek, 15 sierpnia

7. Regionalne Święto Mleka – Olecko, 17 sierpnia

8. Finał regionalny konkursów „Smak Warmii, Mazur i Powiśla” - Lidzbark Warmiński, 24 sierpnia

9. Festiwal Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla w Olsztynie, 30-31 sierpnia

10. Regionalny Festiwal Runa Leśnego – Pisz, 6 września

11. Regionalny Festiwal Potraw z Ziemniaków – Ostróda, 13 września

12. Regionalne Święto Miodu – Ełk, 11 października

13. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał subregionalny – Elbląg, 8 listopada

14. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał subregionalny – Ełk, 22 listopada

15. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał subregionalny – Szczytno, 29 listopada

16. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał regionalny – Olsztyn, 13 grudnia