Kalendarz imprez kulinarnych to już stały element wydarzeń organizowanych na Warmii i Mazurach, które u podstaw mają promocję żywności wysokiej jakości.
Szczegółowy kalendarz imprez 2014 roku:
1. Regionalny Festiwal Kultury Łowieckiej – Węgorzewo, 5 lipca
2. Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego – Nidzica, 6 lipca
3. Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Wieprzowego, Wołowego, Jagnięcego, Koziego – Mrągowo, 12 lipca
4. Regionalne Święto Ryby – Iława, 13 lipca
5. Regionalny Festiwal Pogranicza Kartaczewo 2014 – Gołdap, 3 sierpnia
6. Regionalne Święto Ziół – Olsztynek, 15 sierpnia
7. Regionalne Święto Mleka – Olecko, 17 sierpnia
8. Finał regionalny konkursów „Smak Warmii, Mazur i Powiśla” - Lidzbark Warmiński, 24 sierpnia
9. Festiwal Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla w Olsztynie, 30-31 sierpnia
10. Regionalny Festiwal Runa Leśnego – Pisz, 6 września
11. Regionalny Festiwal Potraw z Ziemniaków – Ostróda, 13 września
12. Regionalne Święto Miodu – Ełk, 11 października
13. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał subregionalny – Elbląg, 8 listopada
14. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał subregionalny – Ełk, 22 listopada
15. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał subregionalny – Szczytno, 29 listopada
16. Konkurs „Smak Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” Finał regionalny – Olsztyn, 13 grudnia