Festiwal potraw z mięsa wieprzowego, wołowego, jagnięcego, koziego

Data dodania: 2012.07.11 12:51

Marszałek Województwa Warmińsko – Mazurskiego
oraz
Burmistrz Miasta Mrągowo
zapraszają miłośników smacznej, tradycyjnej kuchni na
Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Wieprzowego, Wołowego, Jagnięcego, Koziego
21 lipca 2012
Miasteczko Westernowe „Mrongoville” w Mrągowie

Program:
Prowadzenie części kulinarnej - dr Grzegorz Russak
11.00 - 13.00 - „Konkurs na najlepszą potrawę z wieprzowiny”
13.15 - 15.15 - „Konkurs na najlepszą potrawę z wołowiny”
13.30 - 15.00 – Konkurs publiczności „Na najlepszy gulasz wołowy”
                      bezpłatne degustacje potraw przygotowanych przez:
- Restaurację Red Rose
- Gościniec Molo
- Bar Magnes
- Bar Lasagne
- Mexico Bar
16.00 – Ogłoszenie wyników konkursów kulinarnych oraz wręczenie nagród

KOŹLĘCINA Z ROŻNA
10.00 – 14.00 - przygotowanie
12.00 i 14.00 – bezpłatna degustacja
12.00 – Pokazy artystyczne country
14.00 - Poszukiwanie skarbu, gra strategiczna dla dzieci
16.30 - Czarek Makiewicz & Koltersi

WSTĘP WOLNY!

Transmisja on-line z konkursów na stronie www.warmia.mazury.pl

Celem imprezy i odbywających się w jej ramach konkursów jest promocja i rozwój rynku mięsa czerwonego z terenu województwa warmińsko-mazurskiego i na tej bazie kreowanie oferty kulinarnej – tradycyjnej gastronomii i przetwórstwa, kultywowanie oraz propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej Warmii, Mazur i Powiśla, a także promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów żywnościowych, specyficznych dla naszego regionu, a także wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw z mięsa czerwonego.

 

 

facebook
pinterest