Ser na medal!

Konkursowy Ser na medal, czyli złoto za złoto - ledwie mrągowski Ser Złoty Mazur zajął pierwsze miejsce i otrzymał złoty medal w 21 Krajowej Ocenie Serów, a już bierze udział w kolejnym konkursie, tym razem wojewódzkim, który zakończy się jesienią. I pomyśleć, że wszystko dzięki betakarotenowi - to właśnie jemu mrągowski ser zawdzięcza lekko pomarańczową barwę. Jeśli do tego dodać dłuższy czas dojrzewania - bo około trzytygodniowy - wszystko staje się jasne - mrągowski ser złoty mazur musi różnić się od innych. Złoto na 21 Krajowej Ocenie Serów to duże wyróżnienie - dyrektor mrągowskiej mleczarni Marcin Piwowarczyk liczy na to, że nie ostatnie.
Bo ser bierze właśnie udział w kolejnym konkursie - na Najlepszy Produkt i Usługę Warmii i Mazur. Czy tu również będzie miał szczęście? O tym przekonamy się już za kilka miesięcy.