W dniach 18-20 kwietnia odbędą się Targi Tur-Gastro-Hotel w Mikołajkach w Hali Sportowej przy Szkole Podstawowej, ul. Jana Pawła II 1.
Wstęp i katalog dla zaproszonych gości – bezpłatne!
Biuro Targów: tel. (032) 376 08 60, e-mail: inexpo@tgh.pl, www.tgh.pl
Program targów
środa-czwartek 10.00 - 17.00, piątek 10.00 - 15.00
ŚRODA 18 kwietnia „Pokaż swoje mistrzostwo”
Dzień konkursów dla profesjonalistów - KONKURSY, POKAZY, DEGUSTACJE dla restauratorów i hotelarzy
10.00 - uroczyste otwarcie targów
10.15 - konkurs "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans” - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 - konferencja prasowa
11.00 - konkurs - Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru” - Kulinarne Centrum Targowe
13.45 - ogłoszenie wyników konkursu Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru”
16.45 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans”
17.00 - zakończenie targów
CZWARTEK 19 kwietnia „Zobacz co dla Ciebie mamy”
Dzień kontaktów biznesowych - SZKOLENIA, PREZENTACJE, PRELEKCJE
10.00 - rozpoczęcie targów
11.30 - 13.00 - SZTUKA NAKRYWANIA DO STOŁU – warsztaty cz. I
13.00 - pokaz barmański w wykonaniu trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin w kategorii flair tending
13.15 - „Kunszt parzenia kawy z La Marzocco” – prezentowane przez firmę Koree
14.15 - 15.15 - SZTUKA NAKRYWANIA DO STOŁU – warsztaty cz. II
15.15 - pokaz barmański w wykonaniu trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin w kategorii flair tending
17.00 - zakończenie targów
PIĄTEK 20 kwietnia „Młodzież – nasi następcy”
Dzień konkursów dla szkół gastronomiczno-hotelarskich
10.00 - rozpoczęcie targów
10.00 - 14.00 - WINO W GASTRONOMII – kurs Wrocławskiej Szkoły Sommelierów
10.00 - konkurs "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
10.15 - konkurs "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans” w kat. Juniorzy - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 - konkurs - Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru” w kat. Juniorzy - Kulinarne Centrum Targowe
12.30 - ogłoszenie wyników konkursu "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
13.00 - losowanie nagród w konkursie dla odwiedzających targi – Sponsorzy konkursu firmy - GASTROMER, GÄSTE, KOMAT, Hotel PAŁAC KRASKÓW, Hotel ORBIS WROCŁAW
13.30 - ogłoszenie wyników konkursu Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru” w kat. juniorzy
14.00 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans” w kat. juniorzy
15.00 - zakończenie targów
Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów.