W dniach 18-20 kwietnia odbędą się Targi Tur-Gastro-Hotel w Mikołajkach w Hali Sportowej przy Szkole Podstawowej, ul. Jana Pawła II 1.

Wstęp i katalog dla zaproszonych gości – bezpłatne!

Biuro Targów: tel.  (032) 376 08 60, e-mail: inexpo@tgh.pl, www.tgh.pl


Program targów

środa-czwartek 10.00 - 17.00, piątek 10.00 - 15.00


ŚRODA 18 kwietnia „Pokaż swoje mistrzostwo”

Dzień konkursów dla profesjonalistów - KONKURSY, POKAZY, DEGUSTACJE dla restauratorów i hotelarzy

10.00 - uroczyste otwarcie targów

10.15 - konkurs "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans” - Kulinarne Centrum Targowe

11.00 - konferencja prasowa

11.00 - konkurs - Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru” - Kulinarne Centrum Targowe

13.45 - ogłoszenie wyników konkursu Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru”

16.45 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans”

17.00 - zakończenie targów

CZWARTEK 19 kwietnia „Zobacz co dla Ciebie mamy”     

Dzień kontaktów biznesowych - SZKOLENIA, PREZENTACJE, PRELEKCJE

10.00 - rozpoczęcie targów

11.30 - 13.00 - SZTUKA NAKRYWANIA DO STOŁU – warsztaty cz. I

13.00 - pokaz barmański w wykonaniu trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin w kategorii flair tending

13.15 - „Kunszt parzenia kawy z La Marzocco” – prezentowane przez firmę Koree

14.15 - 15.15 - SZTUKA NAKRYWANIA DO STOŁU – warsztaty cz. II

15.15 - pokaz barmański w wykonaniu trzykrotnego Mistrza Polski i Mistrza Chin w kategorii flair tending

17.00 - zakończenie targów

PIĄTEK 20 kwietnia „Młodzież – nasi następcy”   

Dzień  konkursów dla szkół gastronomiczno-hotelarskich 

10.00 - rozpoczęcie targów

10.00 - 14.00 - WINO W GASTRONOMII – kurs Wrocławskiej Szkoły Sommelierów

10.00 - konkurs "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"

10.15 - konkurs "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans” w kat. Juniorzy - Kulinarne Centrum Targowe

11.00 - konkurs - Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru” w kat. Juniorzy - Kulinarne Centrum Targowe

12.30 - ogłoszenie wyników konkursu "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"

13.00 - losowanie nagród w konkursie dla odwiedzających targi – Sponsorzy konkursu firmy - GASTROMER, GÄSTE, KOMAT, Hotel PAŁAC KRASKÓW, Hotel ORBIS WROCŁAW

13.30 - ogłoszenie wyników konkursu Prezentacja Jednego Talerza z RM Gastro „Wariacje na temat deseru” w kat. juniorzy

14.00 - ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL „Wegetariańska uczta z Oerlemans” w kat. juniorzy

15.00 - zakończenie targów


Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów.