W dniach 18-20 kwietnia odbędą się w Mikołajkach Targi GASTRO-HOTEL. Impreza odbędzie się w Hali Sportowej przy ul. Jana Pawła II 1. - Zapraszamy na spotkania z przedstawicielami firm działających w branży gastronomicznej, cukierniczej, piekarniczej i hotelarskiej oraz do skorzystania z bogatej oferty programowej. Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy szereg pokazów, szkoleń, warsztatów oraz konkursów - zachęcają organizatorzy.
Targi Gastro-Hotel to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, słynących z wzmożonego ruchu turystycznego. Do tej pory w Mikołajkach odbyły się dwie edycje. W tym roku impreza znów zawita do miasta.
Na targi zapraszani są właściciele i menedżerowie hoteli, moteli, kasyn, restauracji, spa, pensjonatów, barów, fast foodów, pizzerii, lunch barów, barów kebab, grill barów, cafeterii, hurtowni, cukierni, piekarni, ośrodków wypoczynkowych, kwater prywatnych, apartamentów, kawiarni, stołówek szkolnych, przedszkolnych, szpitalnych, klubów, firm kateringowych, domków letniskowych,architektów, pracowni projektowych i innych. Na targi zapraszane są również osoby zamierzające otworzyć własny biznes gastronomiczno-hotelarski.
Nowością na targach będą warsztaty dla osób, które chcą postawić pierwsze kroki w branży gastronomiczno -noclegowej – „Zaczynam na swoim” oraz szkolenie „Indywidualne doradztwo efektywnego prowadzenia działalności hotelarskiej/ gastronomicznej”. Zapraszamy również na szkolenie z zakresu bezpieczeństwa żywności z elementami zasad systemu HACCP zakończone wydaniem certyfikatu.
Targi będą odbywać się od 18 do 20 kwietnia w Hali Sportowej przy ulicy Jana Pawła II 1 (w środę i w czwartek w godzinach od 10:00 – 17:00 oraz w piątek od 10:00 – 15:00). Więcej szczegółów na stronie – www.gastro-hotel.pl
PROGRAM
ŚRODA 18 kwietnia, 10:00 – 17:00
10:00 – uroczyste rozpoczęcie targów
10:00 – 1700 Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10:10 – konkurs Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim - Kuchnie Świata - TEX – MEX - bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston
10:30 – 1130 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie (płatne)
11:45 – Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
12:15 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
12:30 – 1400 Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menadżerskiej (płatne)
13:30 – szkolenie z Zakresu bezpieczeństwa żywoności z elementami zasad systemu HACCP z wydawaniem certyfikatów
14:30, 15:30, 16:30 – Indywidualne doradztwo efektywnego prowadzenia działalności hotelarsko- gastronomicznej - szkolenie
16:45 – ogłoszenie wyników konkursu Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim
CZWARTEK 19 kwietnia, 10:00 – 17:00
10:00 – 17:00 Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10:30 – Zaczynam na swoim - jakie czynniki decydują o prowadzeniu własnej działalności - szkolenie
11:00 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
12:30 – Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
13:30, 14:30, 15:30 – Indywidualne doradztwo efektywnego prowadzenia działalności hotelarsko- gastronomicznej - szkolenie
13:00 – szkolenie z Zakresu bezpieczeństwa żywności z elementami zasad systemu HACCP z wydawaniem certyfikatów
PIĄTEK 20 kwietnia, 10:00 – 15:00
10:00 - Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach na stoisku Akademii Carvingu
10:00 – konkurs Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim - Kuchnie Świata - TEX – MEX - bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston w kat. szkoły
10:00 – 11:30 - Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii -współczesne trendy - warsztaty dla szkół (płatne)
10:30– 13:30 – Wino w gastronomii – kurs Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr Hotelarsko-Gastronomicznych (płatne)
11:00 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
11:30 – Barmańskie Show Krzysztofa Drabika – pokaz
11:50 – Pokój hotelowy wraz z łazienką –profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – pokaz
12:45 – 1400 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie (płatne)
14:00 – ogłoszenie wyników konkursu Regionalne Sekrety Smaku w kat. szkoły
*Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów